Programma Buildsightdag 2019

Op 11 september 2019 bent u van harte welkom op de 25ste Buildsightdag in de Verkadefabriek in Den Bosch. Vanwege de jubileumeditie van ons symposium pakken we uit met een extra bijzonder programma met nationale én internationale gasten.

Het thema van de 25ste editie is ‘grenzeloos’. We kijken letterlijk over de landsgrenzen naar bijzondere initiatieven in het buitenland. Daarnaast kijken we vanuit het thema 'grenzeloos' ook naar het lef om voorbij de grenzen van regelgeving te denken en de grenzen van binnenstedelijk bouwen te verkennen. En is 'the sky the limit' bij bouwen in de hoogte?

Programma met sprekers uit binnen- en buitenland

 • Michel van Eekert van Buildsight: in zijn door velen gewaardeerde eigen stijl presenteert Michel van Eekert de nieuwste bouwprognose, met aandacht voor de ontwikkelingen in de (bouw-)conjunctuur, woning- en utiliteitsnieuwbouw.
  Michel van Eekert is directeur van Buildsight, dat inmiddels is uitgegroeid tot toonaangevend onderzoeksbureau in de bouwbranche. Marketing binnen de bouwsector en in het bijzonder onderzoek doen binnen die branche is zijn passie. Buildsight levert als onafhankelijk specialist betrouwbare marktinformatie en onderzoekstrajecten aan nationaal en internationaal opererende organisaties in de toeleverende industrie rond de bouwsector als ook aan  brancheverenigingen en overheden.
 • Hans van Eck van RVO: vanuit RVO houdt Hans van Eck een inspirerend betoog over innovatief en internationaal ondernemen, waarbij hij ingaat op relevante thema’s uit de bouwwereld als circulair bouwen, de renovatieopgave en de rol daarin voor de toeleverende industrie.
  Hans van Eck is Teammanager Duurzaam Bouwen bij RVO. Als deelnemer aan o.a. de Interdepartementale projectgroep Klimaatakkoord GO is hij goed ingevoerd op de actuele ontwikkelingen in het nationale beleidsveld Klimaat en Gebouwde Omgeving. Maar ook als een van de oprichters en deelnemer van het Europese samenwerkingsverband Concerted Actions EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) en zijn contacten met de EC heeft hij ruim zicht op de internationale context van het Nationaal Klimaatbeleid.
 • Alo Tamm van Harmet (Engels gesproken) en Jozien Timmers van Woody-Concepts: als internationale gast zal Alo Tamm uit Estland, CEO van Harmet, het podium betreden. Harmet is een speler van formaat in de productie van prefab houten woningen. De afzetmarkt ligt nu nog vooral in Scandinavië. Is de Europese markt er ook klaar voor? Bekijk alvast het bedrijfsfilmpje van Harmet. Concepts/MVSA-Architects is een Nederlandse partner van Harmet. Architecte Jozien Timmers gaat in op de kansen in de Europese markt en de (on)mogelijkheden van modulair bouwen. En wat zijn de beweegredenen om uitgerekend met een Ests bedrijf een samenwerking aan te gaan? 
  Harmet OÜ CEO Alo Tamm has worked as company director since 2014. Prior to this, he has gained long-term work experience in various construction related firms as head of the construction department (Nordecon AS, director of construction), as well as construction management and rights consultations (Hanstep OÜ, member of the board) and leading strategic planning (Eesti Ehitus, director of development). Harmet OÜ is specialized in production of modular buildings, site-huts and modular bathrooms.
 • Extra spreker: Madeline Buijs van ABN Amro over recente stikstofuitspraak: ‘Bouwbedrijven lijden strop van miljarden door stikstofuitspraak’ kopte het Financieel Dagblad onlangs. Volgens een berekening van ABN Amro loopt de sector maar liefst 14 miljard euro aan omzet mis. De bank vreest dat de woningbouw, die toch al hapert door hoge bouwkosten en personeelsgebrek, wel eens stil kan komen te vallen door de uitspraak. 'Dat is ongewenst in een tijd dat juist meer in plaats van minder woningen moeten worden gebouwd', aldus Madeline Buijs, sectoreconoom bouw en vastgoed bij ABN Amro. De bank heeft berekend dat de woningbouw jaarlijks minstens 1 miljard euro aan omzet gaat mislopen.
 • Slotact van onze Belgische gast Arnout van den Bossche (cabaret): humor verzekerd. Bekijk alvast een voorproefje van zijn show.

Datum: 11 september 2019
Tijd: Het symposium start om 12.00 uur met een inlooplunch. Rond 17.30 uur begint de borrel en is er alle ruimte om na te praten
Plaats: De Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211 VD 's-Hertogenbosch

Kosten

Niet klanten: € 199
Branchekorting € 50 (voor leden van brancheverenigingen die bij Buildsight aangesloten zijn): entree bedraagt € 149
Klanten met een Buildsightcontract: gratis

De bovengenoemde bedragen zijn excl. btw per deelnemer. De lunch, consumpties en parkeerkosten zijn inbegrepen.

Aanmelden

Stuur een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met daarin uw naam en mailadres en evt. lidmaatschap van een bij Buildsight aangesloten branchevereniging.

Annuleringsvoorwaarden

Mocht u bij nader inzien verhinderd zijn, dan kunt u tot een week voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. Daarna bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Contactgegevens

Adres

Buildsight b.v.
Sint Jansstraat 3-5
5211 DL ’s-Hertogenbosch
+31(0) 732 060 130
info@buildsight.nl

Google Map 2019

Ons pand

Algemene voorwaarden en Sitemap

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

bekijk de algemene voorwaarden in de pdf

Buildsight steunt MS Research