Buildsightdag 2018 programma

We heten u van harte welkom op de Buildsightdag op 12 september 2018. Deze dag organiseren we in samenwerking met Develop Inc.

Thema: ‘Van EPC naar BENG’ 

Het thema van de Buildsightdag 2018 is ‘Van EPC naar BENG’ (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). De nieuwe eisen gelden per 1 januari 2019 voor nieuwe overheidsgebouwen en per 1 januari 2020 voor alle nieuwbouw. Voor welke keuzes komen opdrachtgever en aannemer te staan tijdens de transitie van EPC naar BENG? En wat zijn de gevolgen voor de industrie?

Nieuwste bouwprognose Buildsight

Michel van Eekert van Buildsight opent de middag met een presentatie over de nieuwste bouwprognose. Hij geeft een uitgebreide toelichting op alle ontwikkelingen in de conjunctuur, woning- en utiliteitsnieuwbouw.
De bouwprognose van Buildsight is gebaseerd op de unieke combinatie van desk research, diepte-interviews en veldonderzoek. Door het dagelijks bezoek aan bouwplaatsen houden de marktanalyses van Buildsight altijd nauwe aansluiting met de praktijk.

Gastsprekers geven praktijkvoorbeelden

In hun presentaties geven de gastsprekers praktijkvoorbeelden van de transitie van EPC naar BENG. Zij belichten het thema vanuit verschillende perspectieven:

  • Jourdain Martens van Develop Inc. kijkt vanuit een geïntegreerd perspectief (ontwerp, bouwkunde en installatietechniek). Aan de hand van voorbeeldprojecten geeft hij inzicht in de maatregelen die nodig zijn om van EPC 0,4 naar BENG te komen en wat dat betekent voor de kosten en baten
  • Dick van Ginkel, regisseur Duurzaamheid en Innovatie bij Van Wijnen, vertelt over zijn ervaringen met het realiseren van BENG-woningen, zoals bij het recent gerealiseerde plan Korrelhoed in Apeldoorn (68 huurwoningen). Een van de leerpunten is dat de bouwsector méér met de industrie moet optrekken dan voorheen, dit om de betaalbaarheid en prestaties te waarborgen
  • Martijn Broekman geeft namens woningcorporatie Bo-Ex uit Utrecht een presentatie over project Rijnvliet, een nieuwe wijk met energiezuinige woningen. Hoe komt de wijk tot stand? Welke uitdagingen moeten worden overwonnen voordat de eerste dertig huurders in december de sleutel krijgen?

Tijd en plaats

Het programma start om 12.00 uur met een inlooplunch. Rond 17.30 uur begint de borrel. De verdere invulling van het programma wordt binnenkort bekendgemaakt op deze site.

Locatie: Verkadefabriek, 's-Hertogenbosch 

Kosten en aanmelden

Deelname voor klanten van Develop Inc. en van Buildsight is gratis (m.u.v. relaties met enkel een Buildsight Monthly-abonnement).
De kosten voor deelname bedragen € 199 ex. btw.
Voor leden van een branchevereniging bedragen de kosten € 149 ex. btw.
Bij no show zonder tijdige afmelding (vóór 7 september 2018) behouden we ons het recht voor de kosten à € 199,- in rekening te brengen.

Heeft u interesse om hierbij te zijn? Neemt u contact met ons op via +31 (0)73 20 60 130 of meld u aan via een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Contactgegevens

Adres

Buildsight b.v.
Sint Jansstraat 3-5
5211 DL ’s-Hertogenbosch
+31(0) 732 060 130
info@buildsight .nl

Google Maps

Ons pand

Algemene voorwaarden en Sitemap

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

bekijk de algemene voorwaarden in de pdf

Sitemap

Sitemap

Sitemap

SITEMAP Over Buildsight Wat doet Buildsight? Wie is Buildsight? Buildsight werkt voor Producten & Diensten Marktinformatie Renovatie Marktinformatie Nieuwbouw Marktonderzoek Lezingen & presentaties Buildsight Monthly Nieuws Bouwproject van de maand Updates Persberichten Blog Contact BSX Internationaal Inlog klanten