Fotoverslag Buildsightdag 2018

Luister nu naar "Buildsight - de podcast"

Luister nu naar aflevering 1 van "Buildsight - de podcast" over BENG.

Buildsightdag 2018

In 2018 vond de jaarlijkse Buildsightdag plaats op 12 september. Voor het eerst organiseerde Buildsight de dag in samenwerking met een andere partij: Develop Inc. Dit had alles te maken met het thema BENG en de belangrijke rol die samenwerking daarin speelt.

 

Thema: ‘Van EPC naar BENG’ 

Het thema van de Buildsightdag 2018 is ‘Van EPC naar BENG’ (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). De nieuwe eisen gelden per 1 januari 2019 voor nieuwe overheidsgebouwen en per 1 januari 2020 voor alle nieuwbouw.

Nieuwste bouwprognose Buildsight

Michel van Eekert van Buildsight opent de middag met een presentatie over de nieuwste bouwprognose. Hij geeft een uitgebreide toelichting op alle ontwikkelingen in de conjunctuur, woning- en utiliteitsnieuwbouw.
De bouwprognose van Buildsight is gebaseerd op de unieke combinatie van desk research, diepte-interviews en veldonderzoek. Door het dagelijks bezoek aan bouwplaatsen houden de marktanalyses van Buildsight altijd nauwe aansluiting met de praktijk.

Gastsprekers geven praktijkvoorbeelden

In hun presentaties geven de gastsprekers praktijkvoorbeelden van de transitie van EPC naar BENG. Zij belichten het thema vanuit verschillende perspectieven:

  • Jourdain Martens van Develop Inc. kijkt vanuit een geïntegreerd perspectief (ontwerp, bouwkunde en installatietechniek) naar BENG. Aan de hand van voorbeeldprojecten geeft hij inzicht in de maatregelen die nodig zijn om van EPC 0,4 naar BENG te komen en wat dat betekent voor de kosten en baten
  • Martijn Broekman geeft namens woningcorporatie Bo-Ex uit Utrecht een presentatie over project Rijnvliet, een nieuwe wijk met energiezuinige woningen. Hoe komt de wijk tot stand? Welke uitdagingen moeten worden overwonnen voordat de eerste dertig huurders in december de sleutel krijgen?
  • In de jaren twintig van de vorige eeuw startte Remeha – toen nog onder de naam Van Reekum's Metaal Handel – een fietsenwinkel. Vervolgens leverde Remeha stalen buizen en fittingen aan de verwarmingsindustrie om later producent van cv-ketels te worden. Nu stelt de BENG-norm Remeha opnieuw voor een grote uitdaging. Rick Bruins geeft een kijkje in het laboratorium waar wordt gewerkt aan innovatieve, duurzame en slimme klimaat- en warmwateroplossingen van de toekomst.
  • Dick van Ginkel, regisseur Duurzaamheid en Innovatie bij Van Wijnen, vertelt over zijn ervaringen met het realiseren van BENG-woningen, zoals bij het recent gerealiseerde plan Korrelhoed in Apeldoorn (68 huurwoningen). Een van de leerpunten is dat de bouwsector méér met de industrie moet optrekken dan voorheen, dit om de betaalbaarheid en prestaties te waarborgen

Het programma sluit af met scherpzinnige en humorvolle uitspraken van cabaretier en tv-persoonlijkheid Wim Daniëls, bekend van o.a. DWDD.

 

Contactgegevens

Adres

Buildsight b.v.
Sint Jansstraat 3-5
5211 DL ’s-Hertogenbosch
+31(0) 732 060 130
info@buildsight .nl

Google Maps

Ons pand

Algemene voorwaarden en Sitemap

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

bekijk de algemene voorwaarden in de pdf

Sitemap

Sitemap

Sitemap

SITEMAP Over Buildsight Wat doet Buildsight? Wie is Buildsight? Buildsight werkt voor Producten & Diensten Marktinformatie Renovatie Marktinformatie Nieuwbouw Marktonderzoek Lezingen & presentaties Buildsight Monthly Nieuws Bouwproject van de maand Updates Persberichten Blog Contact BSX Internationaal Inlog klanten

Buildsight steunt MS Research