Buildsight Monthly december 2017

 
Buildsight Monthly: alles over de stand van de bouw-conjunctuur, de woningbouw en de utiliteitsbouw. Met relevante elementen uit de huidige (bouw-)actualiteit.
Buildsight Monthly is opgebouwd uit 4 vaste onderdelen: I. Bouwconjunctuur, II. Woningbouw, III. Utiliteitsbouw en IV. Actualiteit. Hieronder leest u het hoofdstuk II. Woningbouw en III. Utiliteitsbouw, van de Buildsight Monthly van december.
 
In het derde kwartaal valt de economische groei in Nederland terug na de uitzonderlijk hoge groei in het tweede kwartaal. De groei in de bouwsector loopt al langer terug en in het derde kwartaal was er sprake van een tekort aan arbeidskrachten, materiaal en onderaannemers. 

Buildsight Monthly februari 2018

 
Buildsight Monthly: alles over de stand van de bouw-conjunctuur, de woningbouw en de utiliteitsbouw. Met relevante elementen uit de huidige (bouw-)actualiteit.
Buildsight Monthly is opgebouwd uit 4 vaste onderdelen: I. Bouwconjunctuur, II. Woningbouw, III. Utiliteitsbouw en IV. Actualiteit. Een abonnement (10 keer per jaar de volledige Monthly in uw mailbox) kost € 99,-.
Hieronder leest u de hoofdstukken over woningbouw en utiliteitsbouw, van de Buildsight Monthly van februari 2018.
 
1. Woningbouw
Volgens de makelaars van de NVM is de woningmarkt eind 2017 vast komen te zitten

Buildsight Monthly november 2017

Buildsight Monthly: alles over de stand van de bouw-conjunctuur, de woningbouw en de utiliteitsbouw. Met relevante elementen uit de huidige (bouw-)actualiteit

Buildsight Monthly is opgebouwd uit 4 vaste onderdelen: I. Bouwconjunctuur, II. Woningbouw, III. Utiliteitsbouw en IV. Actualiteit. Hieronder leest u het hoofdstuk II. Woningbouw en III. Utiliteitsbouw, van de Buildsight Monthly van november. 

Na een lange formatieperiode is het kabinet Rutte-III in oktober aangetreden, doet dat onder een gunstig economisch en financieel gesternte en hoopt daar ook wat aan bij te dragen. Het nieuwe regeerakkoord is goed ontvangen in de bouwsector.

Continue Reading


De bouw verandert...nu echt!

Tijdens mijn opleiding deed een docent altijd lacherig als hij het had over innovatie in de bouw: “In de Middeleeuwen bouwden we al woningen door bakstenen op elkaar te stapelen. Voor het verbinden van de muur met het glas gebruiken we nog steeds een dikke balk hout en op het dak leggen we zware pannen” en zo had hij nog wel meer voorbeelden. En het moet gezegd worden, hij had wel gelijk. De innovatie in de bouw ging super traag. Er was ook geen echte drive om te veranderen.

Continue Reading


Lang leve alle capaciteitsproblemen

Het is vreemd om te merken dat juist nu de bouw weer oververhit raakt, er hele groepen bouwers, industrie en de overheid gaat roepen dat we 100.000 woningen moeten gaan bouwen (de BouwAgenda). De Bouw piept en kraakt nu al, en we bouwen nog geen 60.000 woningen. Er zijn grote capaciteitsproblemen: de industrie heeft moeite om te leveren, de bouwers hebben geen handjes genoeg, de gemeenten geen capaciteit om te controleren en de Overheid geen werkelijke tools meer om in te grijpen.

Continue Reading


Fotoverslag Buildsightdag 2017

De Bouwagenda versus Capaciteit. Dat was het centrale thema waarover de 4 sprekers zich bogen, tijdens de Buildsightdag 2017. Met een volle zaal, en enthousiaste geluiden na afloop, kijken wij terug op een geslaagde dag! Een korte samenvatting:

  • Michel van Eekert presenteerde de nieuwe Buildsight®prognoses en zette uiteen hoe Buildsight naar de capaciteit in de bouw kijkt (“bouw blijft achter bij woningbehoefte" en "met name in de woningbouw lopen we tegen de grenzen van de groei aan”). (afbeelding 1)

Continue Reading


Contactgegevens

Adres

Buildsight b.v.
Sint Jansstraat 3-5
5211 DL ’s-Hertogenbosch
+31(0) 732 060 130
info@buildsight .nl

Google Maps

Ons pand

Algemene voorwaarden en Sitemap

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

bekijk de algemene voorwaarden in de pdf

Sitemap

Sitemap

Sitemap

SITEMAP Over Buildsight Wat doet Buildsight? Wie is Buildsight? Buildsight werkt voor Producten & Diensten Marktinformatie Renovatie Marktinformatie Nieuwbouw Marktonderzoek Lezingen & presentaties Buildsight Monthly Nieuws Bouwproject van de maand Updates Persberichten Blog Contact BSX Internationaal Inlog klanten